0

چرا در نسخه‌های 64 بیتی ویندوز دو پوشه Program File داریم؟

اگر شما نیز نسخه‌ای 64 بیت از ویندوز را بر روی رایانه شخصی خود نصب کرده و سپس به  درایو C مراجعه نموده باشید، حتماً تاکنون به این نکته پی برده‌اید که تعداد دو پرونده Program Files و (Program Files (x86 جهت میزبانی اپلیکیشن‌های رایانه‌ای به چشم می‌خورند. اما آیا تاکنون با خود اندیشیده‌اید که علت وجود فولدرهای فوق چیست و چرا ویندوز به جدا نمودن اپلیکیشن‌های موجود از یکدیگر می‌پردازد؟

فولدر Program Files در حالت کلی موقعیت پیش‌فرض و مورد پیشنهاد جهت نصب نرم‌افزارهای رایانه‌ای و همچنین مسیری ایده‌ال به‌منظور نگهداری فایل‌های اجرایی، داده و دیگر اطلاعات مورد نیاز به‌شمار می‌رود. پرونده فوق به‌صورت پیش‌فرض در هنگام نصب اپلیکیشن‌های گوناگون از جانب سیستم‌عامل ویندوز انتخاب شده و اغلب توصیه می‌شود تا از تغییر آن توسط کاربر نیز خودداری به عمل آید.

لایسنس اورجینال ویندوز

 

تفاوت نسخه‌های 32 بیتی و 64 بیتی ویندوز

نسخه‌های 32 بیت از ویندوز تحت برچسب x86 و نسخه‌های 64 بیت آن نیز با عنوان x64 شناخته می‌شوند. علت اصلی نحوه نام‌گذاری فوق و تمایز آن‌ها با یکدیگر به تراشه 8086 کمپانی اینتل و استفاده از آن در بطن رایانه‌های شخصی اولیه باز می‌گردد. تراشه مذکور در حالت کلی پردازشگری 16 بیت به شمار می‌رفته است که نسخه‌های جدیدتر آن به 32 بیت ارتقاء پیدا کرده و لذا عبارت x86 اکنون به پردازنده‌های مرکزی قبل از توسعه معماری 64 بیت و دو عدد آخر تراشه مذکور نسبت داده می‌شود. 

همان‌گونه که از توضیحات پاراگراف پیشین می‌توان استنباط کرد، نرم‌افزارهای رایانه‌ای مبتنی بر معماری 32 بیت به‌صورت کاملاً خودکار (در صورت عدم تغییر موقعیت پیش‌فرض توسط کاربر) در پرونده (Program Files (x86 نصب می‌شوند، در صورتی که موقعیت نصب نرم‌افزارهای 64 بیت به فولدر Program Files تغییر پیدا می‌کند.

نسخه‌های 64 بیت از سیستم‌عامل ویندوز از اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای 32 بیت نیز پشتیبانی می‌کنند، اما عکس این مهم برقرار نمی‌باشد. پلتفرم ویندوز به‌صورت کاملاً خودکار فرآیند اجرای نرم‌افزارهای مبتنی بر معماری 32 بیت را با استفاده از لایه‌ای شبیه‌سازی تحت عنوان WOW64 را که از کوتاه شده عبارت Windows 32-bit on Windows 64-bit تشکیل شده است به انجام می‌رساند. هنگامی‌که اپلیکیشنی 32 بیت در نسخه‌ای 64 بیت از ویندوز به اجرا در می‌آید، لایه شبیه‌سازی نامبرده به‌صورت کاملاً یکپارچه دسترسی فایل‌های مربوط به آن را از مسیر C:\Program Files (مسیر پیش‌فرض نرم‌افزارهای 64 بیت) به C:\Program Files (x86) منتقل می‌کند. نرم‌افزار 32 بیت مربوطه در حالت پیش‌فرض و به‌منظور یافتن فایل‌های خود جهت اجرا اقدام به دسترسی به فولدر Program Files می‌کند، اما از آنجایی که ساختار آن بر پایه معماری 32 بیت توسعه یافته و ویندوز پیشتر موقعیت نصب آن را به پرونده اپلیکیشن‌های 32 بیت تغییر داده است، لذا لایه شبیه‌سازی WOW64 مسیر دسترسی آن را به فولدر Program Files (x86) تغییر می‌دهد. این در حالی است که نرم‌افزارهای 64 بیت به‌صورت کاملاً معمولی به اجرا درآمده و مسیر دسترسی آن‌ها با انتقال همراه نمی‌شود.

 

2222

دلیل این تغییر موقعیت چیست و چرا سیستم‌عامل ویندوز به تفکیک نرم‌افزارهای مبتنی بر معماری‌های گوناگون از یکدیگر می‌پردازد؟

علت این امر به فراهم آوردن نوعی زیرساخت ویژه جهت پشتیبانی از برنامه‌های قدیمی‌تر 32 بیت باز می‌گردد. نرم‌افزارهایی که بر پایه معماری 32 بیت توسعه پیدا می‌نمایند ممکن است از وجود نسخه‌ای 64 بیت از ویندوز به‌صورت کامل بی‌اطلاع بوده و لذا تداخل محتوایی با یکدیگر به بروز مشکلات گوناگونی منجر شود، بنابراین سیستم‌عامل به‌منظور جلوگیری از احتمال نمایش سناریوهای این‌چنینی، به تفکیک آن‌ها از یکدیگر می‌پردازد.

نرم‌افزارهای 32 بیت در حالت کلی نمی‌توانند به بارگذاری فایل‌های DLL کتابخانه‌های 64 بیت مبادرت ورزند و در صورت انجام این مهم ممکن است با کرش همراه شده و از فعالیت بازایستند؛ علاوه بر آن عکس این مهم نیز برقرار است. بر همین اساس جدا نگاه داشتن نرم‌افزارهای مختلف و مبتنی بر معماری متفاوت از یکدیگر در جلوگیری از بروز خطاهای این‌چنینی و فراهم آوردن حداکثر سازگاری بسیار تأثیرگذار می‌باشد.

از جمله دیگر مزیت‌های جداسازی نرم‌افزارهای 32 بیت و 64 بیت از یکدیگر می‌توان به‌راحتی بیشتر توسعه‌دهندگان اشاره کرد. در صورتی که سیستم‌عامل ویندوز به تمایز اپلیکیشن‌های مبتنی بر معماری‌های گوناگون از یکدیگر مبادرت نورزد، سازندگان محصولات نرم‌افزاری باید این مهم را خود به‌صورت دستی به انجام رسانده و از آنجایی که هیچ‌گونه مسیر استانداردی جهت تمایز آن‌ها از یکدیگر وجود ندارد، پارتیشن میزبان سیستم‌عامل با انبوهی از نشانی‌ها و دایرکتوری مختلف انباشته می‌شود.

سیستم‌عامل ویندوز و لایه شبیه‌سازی WOW64 در حالت کلی این مهم را به‌صورت کاملاً خودکار و به بهترین شکل ممکن به انجام رسانده و هیچ‌گونه نگرانی از این بابت برای کاربران وجود ندارد، کافی است تا نرم‌افزار مورد نظر خود را به نصب رسانده و پس از اتمام فرآیند به استفاده از آن بپردازید، اما پیشنهاد می‌شود تا حدالامکان مسیر پیش‌فرض نصب نرم‌افزارهای رایانه‌‎ای را تغییر نداده و اجازه دهید تا از جانب ویندوز، در فولدر مناسب Program Files یا Program Files (x86) مناسب خود نصب شوند.

 

 

 

برخی از مشتریان فروشگاه تک رایان :

برخی از مشتریان فروشگاه انلاین تک رایان
Kaspersky Premium قیمت : 4,180,000 تومان
Bitdefender Small Office Security قیمت : 4,950,000 تومان
Kaspersky Plus قیمت : 2,585,000 تومان
Kaspersky Standard قیمت : 2,530,000 تومان