- مایکروسافت
Windows
- نرم افزارهای امنیتی
- سایر نرم افزارها
- مقالات
- استعلام هزینه
- پیگیری سفارش
- سوالات متداول
کمپانیهای گوگل و اپل در راستای پشتیبانی از فروشگاههای پلی استور و اپ استور خدمات بسیار مهمی را به مشتریان خود ارایه میدهند. در واقع انجام چنین اقداماتی چندان آسان نیست؛ چرا که این شرکتها بایستی از امنیت کلیه نرمافزارها جهت دانلود و استفاده توسط کاربران اطمینان حاصل نمایند. هر یک از این فروشگاهها از میلیونها اپلیکیشن میزبانی میکنند؛ لذا کمپانیها بخشی از هزینه هر تراکنش مالی اجرا شده جهت استفاده از خدمات خود را بهعنوان کارمزد دریافت خواهند کرد.
این پول از جیب توسعهدهندگان برنامه خارج میشود و طبیعتا برخی از آنها بهدنبال یافتن روشهایی جهت ممانعت از چنین اقداماتی هستند. بهدنبال این موضوع بحثهایی مطرح شد و کارشناسان در خصوص کمیت مبلغ دریافتی (30 درصدی) توسط اپل و گوگل به اظهارنظر پرداختند. به گزارش وبسایت Neowin اخیرا و در جریان اعلام درآمدهای 3 ماهه گوگل، پای ساندار پیچای؛ مدیرعامل کمپانی نیز به این بحث کشیده شد.
آقای پیچای با این پرسش مواجه شد که “اقدامات کاوشگرانه توسعهدهندگان برای یافتن کانالهای جایگزین توزیع اپلیکیشن چگونه میتواند جریان درآمدی گوگل از پلی استور را تحتتاثیر قرار دهند؟” در پاسخ به این پرسش وی اعلام کرد که کمپانی برای کاهش کارمزد 30 درصدی کنونی هیچ برنامهای ندارد و این رقم با توجه به سرویسهای ارایه شده توسط گوگل کاملا عادلانه بهنظر میرسد. این پاسخ چندان دقیق و بیپرده نیست؛ اما نشان میدهد که کمپانی کماکان بر مواضع خود پافشاری نموده و بهطور خلاصه این اعتراضات از نظر گوگل اهمیت چندانی نخواهند داشت. مدیرعامل شرکت با اشاره به دریافت مبلغی مشابه توسط اپل مدعی شد که این اقدام به یک استاندارد در حوزه صنعت تبدیل شده است.
اکنون روند رشد تعداد توسعهدهندگان قدرتمند و ناراضی که در برابر پرداخت مالیات به گوگل و اپل مقاومت میکنند؛ آغاز شده و این موضوع نگرانی روزافزون کمپانیها را در پی داشته است. در این راستا اخیرا نتفلیکس گزینه پرداخت هزینه اشتراک از طریق سرویس آیتونز را حذف کرد و با دور زدن سیستم پرداخت اپل، کاربران را مستقیما به وبسایت خود ارجاع داد.
از سوی دیگر تیم توسعهدهنده بازی Fortnite با نام Epic Games بزرگترین ضربه را به گوگل وارد کرد. این کمپانی تصمیم گرفت تا مشهورترین عنوان بازی سال 2018 را در فروشگاه پلی استور منتشر نکرده و در عوض امکان دانلود آنرا از طریق وبسایت خود فراهم نماید. در حالیکه اجرای این بازی بهنوبهخود رایگان است؛ اما گزینههای خرید درون برنامهای متعددی را پیش روی گیمرها قرار میدهد. بدین ترتیب درآمد گوگل از این بخش کاملا قطع شد. بر اساس برآورد کارشناسان این اقدام به تنهایی موجب شد تا درآمد گوگل از تراکنشهای مالی بازی Fortnite طی سال 2018 حدودا 50 میلیون دلار کاهش پیدا کند.
چنانچه زیاندهی فروش ناشی از انتخاب کانالهای توزیع جایگزین به اندازه برآوردهای پیشین چشمگیر نباشد؛ در اینصورت احتمالا حتی تعداد بیشتری از توسعهدهندگان، مجاری جایگزین را بر فروشگاههای شناختهشده ترجیح خواهند داد. چنین اقدامی نهایتا میتواند ساندار پیچای و تیم کوک را به بازنگری سیاستهای خود وادار نماید.